evo jednog clanka iz novog broja:
RSS-XML praćenje Svet-a
Naslovna Ostale price Bosna - Hrvatska -Crna Gora
<<< Nazad
Tvrdi Stevanov brat Marko Zečević i dodaje: “Otići ću na Elmirovu sahranu da njegovoj majci dokažem da ga ne krivim za smrt mog brata!”
„Elmir Kuduzović nije ubio Zeku!“
Redakcija magazina upućuje iskrene izraze saučešća porodicama Zorice Lazić, Stevana Zečevića i Elmira Kuduzovića.
Druga sezone rijaliti šoua “Veliki brat” neplanirano je okončana pretposlednjeg dana decembra zbog tragične pogibije troje bivših učesnika - Zorice Lazić, Stevana Zečevića i Elmira Kuduzovića, koji su u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Obrenovac-Šabac, kod mesta Ušće, sletevši s puta u kanal, na licu mesta izgubili živote.
Reporteri “Sveta” posetili su Zoricinu i Zekinu porodicu kojima Nova godina, sigurno više neće biti to što je do sada bila.
Od trenutka kada je saznao za smrt sina, Stevanov otac Novak zapao je u stanje teškog emotivnog šoka, nemoćan čak i da govori. Zekina majka Vida, pak, kroz jecaj ponavlja: “Umesto da ga ženimo, mi mu speramo sahranu”, još uvek ogorčena što je telo svog tragično nastradalog sina morala “preko veze” da dopremi iz beogradskog Instituta za sudsku medicinu u vojvođansku prestonicu.
Na majčine reči nadovezuje se Marko Zečević koji je za pogibiju svog mlađeg brata saznao od novinara koji ga je kobne noći, par sati iza ponoći, pozvao da proveri informaciju o nesreći - “Kada sam jutros pregledao poštansko sanduče, u moru telegrama saučešća našao sam Stevanov poziv za vojsku”.
Po završetku snimanja emisije “Mala sestra”, petoro učesnika druge sezone “Velikog brata” uputilo se u Loznicu, na žurku koju im je u svom rodnom mestu organizovala bivša cimerka Tanja Obradović. Prema rečima bliskih prijatelja, Zeka se do poslednjeg trenutka nećkao hoće li krenuti, jer ga je, kako kažu, mrzelo da se kasnije sam vraća u Novi Sad. Ipak, u želji da ispoštuje Tanju, u poslednjem trenutku je prelomio. Na činjenicu da je Elmir upravljao “automobilom smrti” u trenutku nesreće, porodica Zečević sasvim je ravnodušna, nijednog ga trenutka ne optužujući za smrt svog sina, odnosno brata. “Otići ću na Elmirovu sahranu kako bih na taj način njegovoj majci dokazao da ga ne krivim za Stevanovu pogibiju”, objašnjava Zekin brat i dodaje: “Njih dvojica su se iskreno voleli i jedno o drugom pričali samo u superlativu”.
“LEPO SAM JOJ GOVORIO: ‘KĆERI MOJA, ŠTA ĆEŠ U TOM CIRKUSU’, ALI ME NIJE SLUŠALA!”
Videste li šta se desilo, velika tragedija...”, kaže Dragoljub Lazić, otac nastradale Zorice. Bled, drhtavih ruku i sa očima punim suza Dragče, kako ga prijatelji zovu, ne prestaje da se nada da će se njegova mezimica svakog časa pojaviti na vratima. Uzalud. Skrhana bolom, Zoricina majka Jovanka uspeva da prozbori tek poneku reč: “Ne mogu da se pomirim s tim da je više nema... nema mog deteta...”
Ona je, kaže Dragoljub, mnogo teško podnela ono što se desilo sa Zoricom.
Stan u Ugrinovačkoj ulici u Zemunu u kome Lazići žive otkako su izbegli sa Kosova, poslednjih dana posetli su brojni prijatelji i rodbina.
“Bili su neki ukućani, svratili su i ljudi iz “Emotiona”, ali šta to sada nama vredi. Ma, ja sam od prvog trenutka bio protiv toga da se ona prijavi u ‘Velikog brata’. Lepo sam joj govorio: ‘Kćeri moja, šta ćeš u tom cirkusu?!’, ali nije me slušala... Kad je izašla, pita me: ‘Tata, jesam li bila dobra?’, a ja joj kažem - “Jesi sine, jesi...” A, šta drugo?”, priča Zoricin otac.
Za razliku od stava porodice Zečević, Zoricin otac za tragediju velikim delom krivi Elmira koji se kobne noći našao za volanom. “Nije trebalo da vozi tako brzo i to kažu da je bio pijan... Ako je sebe vozio u tom stanju, nije morao i moje dete. Nemojte pogrešno da me shvatite, ja znam da je u pitanju sudbina i da, kako kažu, nema smrti do sudnjega dana, ali ne treba ni izazivati sudbinu. Ej, pa on je išao 120 na sat...”, drhtavim glasom objašnjava Dragoljub.
Zoricin mlađi brat Zvonko, za koga je Lazićeva bila izuzetno vezana, takođe je u šoku. I dalje, kako kaže, ne može da veruje da njegova sestra više nije među živima. Drugi brat, Zvezdan, koji godinama živi u inostranstvu, za nesreću je čuo na televiziji. Naime, čak su i neke svetske televizije izveštavale o ovoj nesreći u kojoj su život izgubila čak tri učesnika popularnog rijaliti šoua.
Da su svi planovi za budućnost pali u vodu kad je Zorica u pitanju shvata i njen dečko Đorđe Kuzmanović. On u prvom trenutku uopšte nije verovao da se nesreća zaista dogodila, a tragične činjenice je postao svestan tek sledećeg jutra kad su mu kuću ispunili prijatelji koji su došli da izjave saučešće.
“Tog dana me je molila da krenem sa njom, što mi je bilo jako čudno, ali nisam mogao zbog obaveza. Samo nekoliko minuta pre udesa mi je poslala SMS poruku da je sve u redu i da će mi se javiti kad stigne... Ne mogu da verujem da je više nema. Dan ranije smo planirali da idemo na skijanje sa prijateljima, planirali smo... ma, svašta smo planirali. Šta ću ja bez nje?”, jeca Đorđe.
TANJA HTELA DA IZVRŠI SAMOUBISTVO?!
Tanja Obradović oseća krivicu i ne prestaje da prebacuje sebi da do tragedije možda ne bi došlo da svoje bivše cimere nije pozvala u rodni grad u noćni provod. Koliko joj je teško palo ono što se dogodilo Zorici, Zeki i Elmiru najbolje govori to što je Obradovićeva danima pod sedativima a, kako smo saznali, u kući Lazićevih, čak je htela da izvrši samoubistvo!